Як правильно користуватися паличками для суші

Японська кухня це не тільки незвичайні та екзотичні страви, а й цілий ряд традицій, виходячи з яких ці страви вживають по-особливому. Так, наприклад, одна з простих традицій в японській культурі – в першу чергу обслужити гостя, який знаходиться з тобою за одним столом, а лише потім подбати про себе. Як правильно користуватися паличками для суші читайте далі.

Палички: де і коли. Китай

Перші палички для їжі з’явилися в Китаї близько 3000 років тому. Згідно з переказами, їх придумав легендарний імператор Юй, щоб діставати м’ясо з киплячого котла. Відламавши дві гілки, він обірвав з них листя і затиснув між ними шматочок м’яса, який потім з’їв. Сучасні китайські палички називають куайцзи. Під час обточування дерев’яних заготовок для їх виготовлення, кілька сантиметрів біля основи залишають квадратними, щоб палички не котилися по столу.

Палички: де і коли. Японія

В Японії користуватися паличками почали набагато пізніше, ніж в Китаї – приблизно 2000 років тому. Перші японські столові прибори являли собою тонкий стовбур бамбука, розщеплений на дві половинки, які скріплювалися у верхній частині. Сучасного вигляду японські палички для їжі придбали близько 500 років тому. Спочатку ними користувалися тільки вищі верстви населення, а простий народ брав їжу руками. З часом хасі міцно увійшли в повсякденний побут японців, їх почали виготовляти з дорогоцінних порід дерева й слонової кістки, прикрашати візерунками та перламутром, покривати кольоровим лаком.

Палочки для суши
Фото: Pixabay.com
Як правильно користуватися паличками для суші

Люди, які вперше відвідали ресторан, де подають суші та роли, очевидно, занепокоєні: «як тримати палички для суші?». Варто знати, що в японській культурі до столових приладів відносяться по-особливому. Японці не їдять виделками й ложками, їх основний прилад для вживання їжі – палички. Разом з їх стравами по усьому світу розійшлася і ця традиція. З давніх-давен палички підбиралися індивідуально для кожної людини. Тепер, переважно, усі палички мають стандартний розмір, тому пристосуватися до них не так вже й складно.

Як же тримати палички для суші? Потрібно взяти одну з паличок, візуально відміряти третю частину від масивного кінця і цим місцем прикласти її до місця між вказівним і великим пальцем. Потім великим пальцем паличку трохи притиснути. Узявши другу паличку, потрібно так само відміряти третю частину і покласти її на область вказівного пальця, ближче до кісточки. Таким чином, середній та великий палець стиснуть паличку і не дозволять їй «гуляти» в руці. Перед розпакуванням паличок рекомендується трохи потерти їх одна об одну, щоб вони не липли.

Якщо досвіду тримання паличок все ж не вистачає, а вживати суші хочеться саме паличками, можна попросити в офіціанта принести «навчальні палички». Вони відрізняються від звичайних тим, що скріплені спеціальними скобами зверху. Це дозволяє паличкам не розходитися і, відповідно, зручнішіше та міцнішіше лежати у руці. Після того, як руки звикнуть до навчальних паличок, можна починати тренуватися зі звичайними. Все просто, головне – бажання!

Палочки для суши
Фото: Pixabay.com

Дивіться також:
Булочки з корицею – просто та смачно

Фото: Рixabay.com

Дуже смачний сирний кекс

Кекс с творогом
Смачний хліб з морквою та цибулею

хліб с морквою і цибулею
Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Фунчоза по-корейски

Яловичина у вині

м’ясо у вині

Маршмеллоу у домашніх умовах – просто і смачно

маршмеллоу
Фото: Pixabay.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *