Смажені креветки у соусі – найкращий рецепт

Багатьом до смаку морепродукти, а тим паче – креветки. І не дарма! Окрім вітамінів, у креветках багато корисних мінералів: кальцію, фосфору, калію, магнію та заліза. Велику шану креветки мають завдяки великому вмісту йоду, який є важливим елементом для нормального функціонування щитоподібної залози. Смажені креветки у соусі – найкращий рецепт пікантної закуски, що сподобається усім, без винятку. Обов’язково приготуйте – не пошкодуєте!
Смажені креветки у соусі – просто, смачно і корисно

ПОТРІБНО

  • 800 г варено-морожених креветок
  • 2 скл. томатного соку
  • 0,5 скл. соєвого соусу
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру
  • 4 зубчики часнику
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • чорний молотий перець і лавровий лист до смаку

ПРИГОТУВАННЯ
1. Часник почистити й пропустити через пресс. Додати до часнику оливкову олію, тертий імбир і ретельно перемішати.
2. У сковороді вок розігріти 2 ст. л. оливкової олії, додати соєвий соус і лавровий лист, всипати цукор і готувати, помішуючи дерев’яною ложкою, близько 2 хв.
3. Потім влити томатний сік, поперчити й довести до кипіння.
4. Креветки викласти на друшляк, полити кип’ятком, за необхідності перебрати (вусики, голови тощо).
5. Перекласти креветки в сковороду і, після того, як соус закипить, готувати на максимальному вогні 1 хв.
6.
Вогонь зменшити, додати часник з імбиром, перемішати, накрити кришкою і готувати ще 1 хв.
7.
Якщо є можливість, залишити креветки на 30 хв при закритій кришці. Подати закуску на великій тарілці. До смажених креветок у соусі можна подати глибоку невелику тарілку з водою й шматочками лимону, щоб споліскувати руки під час вживання їжі. Усім смачного!

Дивіться також:
Булочки з корицею – просто і смачно

Фото: Рixabay.com

Дуже смачний сирний кекс

Кекс с творогом
Смачний хліб з морквою та цибулею

хліб с морквою і цибулею
Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Фунчоза по-корейски

Яловичина у вині

м’ясо у вині

Маршмелоу у домашніх умовах – просто і смачно

маршмеллоу
Фото: Pixabay.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *