Смачний салат з печених баклажанів і перцю

Якщо ви полюбляєте страви з баклажанів, вам обов’язково необхідно приготувати цей салат! Смачний салат з печених баклажанів і перцю готувати легко, а на смак він просто неймовірний! Ця страва дуже схожа на каталонську ескаліваду, але овочі запікаємо у духовці. Баклажани з перцем можна запекти заздалегідь, тоді приготування салату займе не більше 10 хвилин.

Готуємо смачний салат з печених баклажанів і перцю

ПОТРІБНО

  • 3 баклажани
  • 2–3 болгарських перці
  • 1 великий помідор
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль, кріп та петрушка до смаку

ПРИГОТУВАННЯ
1. Баклажани та перець помити й викласти на деко. Баклажани трохи наколоти зубочисткою й змастити оливковою олією. Запікати у духовці 50 хв за 180 градусів. Перці можна вийняти раніше, за 10 хв до закінчення запікання.

Салат з печених баклажанів і перцю
2. Дати овочам трохи охолонути.

Салат з печених баклажанів і перцю
3. Потім овочі почистити від шкірочки. У перців видалити хвостик і насіння. Помідор обдати окропом і зняти шкірочку. Овочі нарізати кубиками.

Салат з печених баклажанів і перцю
4. Викласти нарізані овочі у миску. Додати дрібно нарізану зелень.

Салат з печених баклажанів і перцю
5. Потім додати пропущений через прес часник. Салат посолити, полити оливковою олією та перемішати.

Салат з печених баклажанів і перцю
6. Салат можна зразу смакувати або залишити на 10–15 хв, щоб овочі просочилися заправкою.

Салат з печених баклажанів і перцю

Дивіться також:
Вкусный оливье с пикантной заправкой

оливье с заправкой
Салат с морковью по-корейски с сухариками

салат с морковью по-корейски и сухариками
Салат с макаронами и креветками – празднично и сытно

салат с креветками
Лучшие витаминные салаты с сыром

салаты овощные с сыром
Овощной салат с ореховой заправкой

салат с ореховой заправкой

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *