Смачний львівський бограч на плиті

Ситний, гострий, пікантного смаку бограч – національна страва Угорщини, яка в останні роки асоціюється у нас із Закарпаттям, де його можна спробувати практично в будь-якому ресторані. Багато апетитних страв можна відвідати у Львові. Але є одна, яку впевнено можна вважати візиткою цього славного міста і саме нею є бограч. Смачний львівський бограч на плиті готувати просто! Ми поділимося рецептом приготування цієї страви на плиті, але, за бажанням, можна також приготувати на багатті або у духовій шафі.

Як приготувати смачний львівський бограч на плиті

ПОТРІБНО

  • 1 кг картоплі
  • 800 жирної яловичини на кістці
  • 400 г м’ясних реберець
  • 100 г копченого бекону
  • 2 ст. л. олії
  • 2 великі цибулини
  • 1 морквина
  • 2–4 помідори
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. копченої паприки
  • 3–4 зубчики часнику
  • сіль, чорний мелений перець, червоний гострий перець та інші спеції до смаку

ПРИГОТУВАННЯ
1. Яловичину та реберця вимити, обсушити й нарізати великими шматками. Бекон дрібно нарізати.
2. У глибокій сковороді розігріти олію, викласти бекон і готувати, помішуючи 3 хв. Потім викласти м’ясо з реберцями й смажити, іноді помішуючи, 45 хв.
3. Почистити, дрібно нарізати й викласти до м’яса цибулю та нарізану великими кубиками моркву. Готувати, помішуючи, 5 хв, додати паприку, перемішати й готувати ще 10 хв. Все зі сковороди перекласти у каструлю.
4. Очищену картоплю, солодкий перець і помідори нарізати великими кубиками. Овочі викласти у каструлю, долити води й готувати протягом 2 год.
5. Потім додати очищений та дрібно нарізаний часник, сіль, чорний мелений і червоний гострий перець, при необхідності ще трохи води й, іноді помішуючи, готувати 20 хв. Залишити бограч настоятися близько 30 хв. Смачного!

львівський бограч

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *