Огірки квашені рецепт простий

Пропонуємо вашій увазі точний рецепт квашених (солених) огірків. За цим рецептом можна також квасити кабачки, цукіні або патисони. Як засолити огірки? Читайте нижче. Огірки квашені рецепт простий, а смакота ще та!

Смачні квашені огірки

ПОТРІБНО

На 3 л пластикове відро:

  • 2 кг огірків
  • 1 л 300 мл води
  • 60 г солі
  • 5 зубків часнику
  • 40 г кропу
  • 30 г селери
  • 7–8 горошин духмяного перцю
  • 30 г хріну (корінь і листя)
  • 30 г листків вишні й смородини

ПРИГОТУВАННЯ
1. Відібрати огірки невеликих розмірів. Ретельно промити їх і замочити на 2 год у холодній воді.
2. Вкласти огірки в підготовлену тару, перекладаючи зеленню і спеціями, вимитими та нарізаними на шматочки пряностями: кропом, селерою, коренем і листям хріну, листками смородини й вишні.
3. У воду додати сіль та ретельно перемішати. Влити розсіл у відерце с огірками.
4. Верхній шар накрити тканиною і поставити під гніт (наприклад, можна взяти дерев’яну
круглу дощечку і камінь або ємність з водою). У процесі зберігання (0–4 градуси), періодично видаляти цвіль с поверхні огірків, промивати тканину, а також мити дощечку та гніт.

Поради
Можна також додати трохи естрагону (тархуну).
Для квашених огірків потрібно брати не йодовану сіль.
Квашені або мариновані огірки не варто подавати до столу цілком. Їх можна нарізати уздовж неширокими смужками, щоб потім аппетитно розкласти на стравах або використовувати для прикраси салатів.

Дивіться також:
Булочки з корицею – просто і смачно

Фото: Рixabay.com

Дуже смачний сирний кекс

Кекс с творогом
Смачний хліб з морквою та цибулею

хліб с морквою і цибулею
Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Фунчоза по-корейски

Яловичина у вині

м’ясо у вині

Маршмелоу у домашніх умовах – просто і смачно

маршмеллоу
Фото: Pixabay.com

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *