Маршмеллоу в домашніх умовах – просто і смачно

Маршмеллоу (від англ. Marshmallow) – кондитерський виріб, що нагадує пастилу або суфле. Сьогодні ми поділимося з вами простим і доступним рецептом приготування маршмеллоу в домашніх умовах – просто і смачно. Маршмеллоу можна використовувати як самостійний смаколик або як інгредієнт для більш складних десертів. Класика поєднання – маршмеллоу і какао. Також зефірки можна смажити над багаттям або на грилі. Смак смаженого маршмеллоу неймовірно привабливий. А карамелізована поверхня з хрусткою скоринкою і тягуча м’яка консистенція всередині смаженої зефірки надають їй особливу пікантність. Маршмеллоу – смачний десерт  із самих доступних продуктів.

маршмеллоу
Фото: Рixabay.com
Маршмеллоу – доступний смаколик

Час приготування – близько 30 хв. +8 ч.
Кількість порцій – близько 6.

ПОТРІБНО

  • 12 г желатину
  • 60 мл + 50 мл води
  • 200 г цукру
  • 1/2 лимона
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • олія для змащування

ПРИГОТУВАННЯ
1.
Желатин залити 60 мл води. Форму вислати харчовою плівкою і змастити олією.

маршмеллоу
2. Для сиропу цукор викласти в каструлю, влити 50 мл води та сік лимона. Довести до кипіння на середньому вогні, весь час помішуючи, варити 5 хв.

маршмеллоу
3. Одночасно на водяній бані розпустити желатин. Збивати міксером близько 15 сек, потім, продовжуючи збивати, тоненькою цівкою влити сироп. Збивати до густих піків. Збивати ще 2 хв, поки маса не стане білою і тягучою.

маршмеллоу
4. Масу викласти у форму, розрівняти силіконовою лопаткою. На масу викласти змащену олією харчову плівку.
5. Помістити форму з маршмеллоу в холодильник на декілька годин (краще на ніч), поки маса повністю не застигне.
6. Потім крохмаль перемішати з цукровою пудрою. Отриманою сумішшю посипати дощечку. Форму перевернути на дощечку, маршмелоу посипати сумішшю та нарізати кубиками. Смачного!

Дивіться також:
Булочки з корицею – просто и смачно
Дуже смачний сирний кекс
Смачний хлеб з морквою та цибулею
Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *