Лазанья з фаршем та овочами

Лазанья – популярна смачна та поживна страва італійської кухні. Сьогодні практично у всіх супермаркетах можна купити листи для лазаньї. Звичайно, листи для лазаньї можна приготувати і дома, але то справа клопітка та досить довга. Лазанья з фаршем та овочами виходить дуже-дуже смачна! Якщо у вас залишиться готова лазанья, її можна заморозити, а потім просто розігріти у мікрохвильовій печі.

лазанья в духовке рецепт

Як приготувати лазанью с фаршем та овочами

Лазанья з фаршем та овочами

ПОТРІБНО

  • 1 упаковка листків тіста для лазаньї
  • 200 г тертого сиру
  • 200 г заморожених овочів асорті
  • Для м’ясного соусу: 4 зубчики часнику; невеликий шматочок перцю чилі; 700 г меленого фаршу асорті; 0,5 скл. білого сухого вина; 200 мл томатного соусу; по кілька гілочок чебрецю та базиліку; сіль, перець,  оливкова олія до смаку
  • Для соусу бешамель: 750 мл молока; 50 г вершкового масла; 2 ст. л. олії; 2 ст. л. борошна; 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха; сіль до смаку

ПРИГОТУВАННЯ
1.
Для м’ясного соусу часник почистити, подрібнити і розтерти. Перець розрізати навпіл, м’якоть подрібнити. У сковороді розігріти олію, викласти фарш та обсмажувати, помішуючи, 10 хв. Влити до фаршу вино та готувати ще 7 хв. Додати томатний соус, сіль, молотий перець та чилі, часник, гілочки чебрецю та базиліку, довести до кипіння, зменшити вогонь та готувати під кришкою 25 хв. Гілочки видалити.
2. Для соусу бешамель вершкове масло разом з рослинним, у каструлі, розтопити на слабкому вогні і, постійно помішуючи, ввести борошно. Потім, теж помішуючи, влити молоко і довести до кипіння. Додати в соус сіль і мускатний горіх, перемішати та варити на слабкому вогні, помішуючи, 8 хв.
3. Листки тіста для лазаньї зварити у киплячій посоленій воді, як описано на упаковці і викласти на робочу поверхню.
4. Форму для запікання змастити олією. На дно форми викласти листок (або 2 листки — у залежності від розміру форми) тіста, викласти трохи м’ясного соусу та посипати овочами, потім змастити соусом бешамель і посипати тертим сиром і накрити листком або листками тіста. Шари повторювати стільки разів, на скільки вистачить підготовлених інгредієнтів. Останнім викласти пласт тіста і щедро посипати його сиром.
5. Запікати лазанью у духовці при 190 градусах 25–30 хв. Подати до столу гарячою. Смачного!

Дивіться також:
Булочки з корицею – просто і смачно

Фото: Рixabay.com

Дуже смачний сирний кекс

Кекс с творогом
Смачний хліб з морквою та цибулею

хліб с морквою і цибулею
Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Фунчоза по-корейски

Яловичина у вині

м’ясо у вині

Маршмелоу у домашніх умовах – просто і смачно

маршмеллоу
Фото: Pixabay.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *