Фунчоза з м’ясом по-корейськи

Фунчоза з м’ясом і овочами – традиційне азіатське блюдо. Рисова локшина готується просто: на 5–10 хвилин заливається окропом, а потім промивається холодною водою. А овочі, коріння і м’ясо нарізають й обсмажують в олії. Готові інгредієнти змішують і дають настоятися. Для фунчози важлива заправка: рисовий оцет додає легку кислинку, а соєвий соус забарвлює локшину в апетитний колір. Фунчоза – корисна альтернатива класичним макаронним виробам, оскільки не містить глютену. Фунчоза з м’ясом по-корейськи сподобається всім! Обов’язково приготуйте!

Фунчоза з м’ясом по-корейськи

ПОТРІБНО

  • 350 г не жирного м’яса (свинина, яловичина, телятина або м’ясо птиці)
  • 100 г фунчози
  • свіжий огірок
  • великий болгарський перець
  • цибулина
  • 1 маленький гострий перчик
  • 4 зубчики часнику
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 1 ст. л. цукру (бажано коричневого цукру)
  •  сіль, спеції на ваш смак – молотий червоний або чорний перець, коріандр, мелений імбир
  • рафінована соняшникова або оливкова олія за смаком

ПРИГОТУВАННЯ
1. М’ясо нарізати брусочками та злегка відбити. Додали по столовій ложці олії, соєвого соусу й перемішати. М’ясо посипати цукром, полити рисовим оцтом, додати спеції за смаком, перемішати та залишити на 15 хв.
2. Огірок і болгарський перець нарізати брусочками. Гострий перець дрібно порізати. Часник почистити та пропустити через пресс. Цибулю дрібно порізати.
3. Локшину залити окропом. Через 10 хв локшину промити холодною водою.
4. У сковороді розігріти олію. Викласти м’ясо і швидко обсмажити, періодично помішуючи.
5. Додати у сковороду з м’ясом цибулю і смажити на сильному вогні близько хвилини.
6. Потім додати до м’яса з цибулею огірок і солодкий перець й готувати 3 хв. Викласти у сковороду часник і гострий перець, перемішати.
7. Перекласти обсмажене м’ясо з овочами до локшини, полити соєвим соусом, досолити і додати спеції за смаком. Фунчоза з м’ясом по-корейськи добре смакує як в теплому, так і в холодному виді.

Дивіться також:
Смачний хліб с морквою та цибулею
Яловичина у вині – смакота до свята
Булочки з корицею

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *