Яловичина маринована у вині

Для цієї святкової страви не знадобляться екзотичні спеції, все просто: треба лише узяти шмат якісного м’яса і приготувати його, дотримуючись рецепту. Яловичина маринована у вині виходить дуже смачна та ароматна!

Яловичина, маринована у вині «Святкова»

ПОТРІБНО

  • 1,5 кг яловичої лопатки
  • 500 мл червоного сухого вина
  • 3 зубчики часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 бутони гвоздики
  • 1 цибулина
  • 3 лаврових листи
  • сіль за смаком
  • пів пучка петрушки
  • соняшникова або оливкова олія
  • будь-які овочі та зелень для подачи

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Гвоздику, перець горошком і лавровий лист трохи потовкти у ступці. Часник почистити і пропустити через пресс. М’ясо помити, нарізати великими шматками й в глибокій мисці залити вином так, щоб воно його повністю покрило. Додати спеції зі ступки і часник, перемішати, накрити миску кришкою й залишити м’ясо у холодильнику 10 год.
    2. М’ясо вийняти з маринаду і перекласти на друшляк, посолити, розтерту у ступці петрушку, перемішати. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. У скляну форму, застелену фольгою і змащену олією, викласти цибулю, потім м’ясо. Полити м’ясо 1 ст. л. олії, накрити фольгою.
    3. Помістити форму з м’ясом у розігріту до 180 С та запікати близько 1 ч 40 хв. Потім фольгу зняти і готувати м’ясо ще 30 хв. Подати на стіл м’ясо з овочами і зеленню. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *