Смачний хліб з морквою та цибулею

Пропонуємо рецепт простого, але дуже духм’яного домашнього хліба. Готується дуже легко і особливих навичок не потрібно мати. Беремо борошно другого сорту, хліб з нього виходить можливо не таким білим, але більш корисним. Пухкий, пухнастий, повітряний і дуже смачний хлібчик!

Швидкий хліб з морквою та цибулею – бабусин рецепт

ПОТРІБНО

Для опари:

  • 1 уп. сухих дріжджів
  • 30 мл теплої води
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. борошна другого сорту

Для тіста:

  • 450 г борошна другого сорту + для формування виробу
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л.  цукру
  • 250 мл теплої води
  • 1 ст. л. олії

Додатково:

  • 1 цибулина
  • 1 невелика морквина
  • олія

ПРИГОТУВАННЯ

1. В невелику склянку всипати дріжджі, додати цукор і борошно, влити теплу воду і добре перемішати. Поставити у тепле місце на 20 хв.
2. Тим часом цибулину і морквину вимити. Цибулю дрібно нарізати, а моркву дрібно натерти. Обсмажити овочі окремо на олії та трохи охолодити. Цибулю взбити блендером.
3. В миску всипати просіяне з сіллю борошно, додати цукор. Вливаючи порціями опару, теплу воду й олію, вимісити однорідне тісто. Якщо тісто вологе, додати ще 1–3 ст. л. борошна. Потім додати цибулю та моркву й ще раз ретельно перемішати. Накрити миску плівкою для харчових продуктів й дати тісту підійти приблизно 1 ч у теплому місці.
4. Форми для випікання змастити олією. Тісто викласти на присипаний борошном стіл та добре обім’яти. Розділити тісто на необхідну кількість частин. Перекласти тісто у форми, накрити, щоб не обвітрилось и залишити на 30 хв.
5. Випікати хліб у духовці при 180 С приблизно 40 хв. Час випікання залежить від розміру форм. Потім хліб дістати з духовки й через 10 хв вийняти з форм.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *